citirea critică

Gramo ne anunţă că un blogăr a fost exmatriculat. Ariel Constantinof, căci despre el e vorba, e un liceean care află pe pielea lui că dreptul la liberă exprimare şi sistemul preuniversitar românesc nu se împacă. Nu mă îndoiesc că profii au fost deranjaţi doar de ştirbirea prestigiului cu care atrag părinţii la înscrieri/meditaţii/şpăguliţe dar vă propun să citim totuşi blogul în cauză înainte să-l sanctificăm pe Ariel. În primul rând, nu e vorba de jurnalism, ci doar de frivole relatări ale unor bravade imature (ruperea plăcilor de polistiren de pe pereţi) şi exemple de bullying care pot părea amuzante până când afli că un tânăr torinez de 16 ani acuzat de colegi că e “gay” se poate sinucide. Puţină atenţie, deci, înainte de a ne solidariza cu un blogăr doar pentru că e “de-al nostru”.

10 thoughts on “citirea critică

 1. hello everybody :D
  i’m lorenzo from controcopertina, the blog you linked in the post.

  I’ve tried to understand what you say there but..i’m italian so it was a little bit difficoult for me.

  Anyway, thanks for the link and…i hope to see you soon.

 2. frate, faci niste legaturi total aiurea si fara nici un temei.
  pustiul, nu pt ruperea placilor a fost exmatriculat, sau amenintat cu exmatricularea. in primu rand, oricum nu spune ca le-a rupt el.
  ci pt ce a scris pe blog.
  ceea ce, daca e asa, e un abuz. omu are dreptu sa scrie ce vrea el pe blog, iar scoala nu are nici o autoritate sa ia nici o masura in legatura cu continutul blogului.

  asta ca sa lamurim o treaba. cat despre “bullying” cum zici tu, ceea ce cu totul altceva, normal ca trebuie pedepsite asemenea comportamente. insa asta civilizat si dupa reguli stricte; ci nu haotic, intimidator si abuziv. pt ca asta ar insemna ca chiar cei ce sanctioneaza, apeleaza la acelasi comportament. si atunci si ei ar trebui sa suporte la randul consecinte si sa fie sanctionati.

  treaba nu e complicata, atata timp cat exista respect reciproc, si daca nu exista sa se procedeze rational si dupa reguli. ci nu cei care ar trebui sa instituie ordinea, sa o incalce la randul lor.

 3. Mai citeşte o dată, poate găseşti temeiul.

  Ca să vezi cât de mult ţine Ariel la libertatea de expresie, vezi ce a făcut cu articolul “enervează gay-ul” după ce l-am linkuit ;-)

 4. tocmai asta e chestia, ca nu conteaza daca s-au rupt placi de polistiren sau daca la randul lui Ariel nu respecta libertatea de exprimare.

  trebuie “judecat” si in consecinta sanctionat pt fiecare lucru in parte.
  daca el a fost ipocrit fata de tine sau altii, asta nu le da dreptul altora sa-i faca un abuz.
  pt ca daca i au facut lui treaba asta, atunci o pot face la oricine. si de aia trebuie sa existe niste reguli. conteaza modul cum se face ceva si motivele.
  asa ca in loc sa spui ca e in ordine ce i s-a intamplat pt ca e ipocrit, spune doar ca e ipocrit si demonsteaza asta cu ce ai. pt ca daca la prima varianta se pierde argumentatia.
  salutare

 5. Contează în luarea deciziei de a mă asocia cu el. Am condamnat la început conducerea liceului, după care am arătat că sunt lucruri condamnabile în activitatea publicistică a elevului. Nu orice blog e de apărat cum nu orice libertate e nelimitată. În mod ideal, liceul trebuia să se sesizeze şi să sancţioneze faptele, nu aducerea lor în atenţia publicului, dar pe director îl doare probabil în cot de vandalism atâta timp cât tot elevii plătesc şi imaginea instituţiei rămâne nepătată.

 6. Oricum nu l-am sters dupa ce l-ai linkuit… oricum tipul nu-i gay… este o gluma intre colegi, l-am sters pentru ca m-a rugat chiar colegul… dar asa este, fiecare interpreteaza cum il duce capul… legaturi aiurea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.