rant chinezo-musulman

Revoltă şi lupte de stradă în cartierul chinezesc din Milano. Cei 11000 de chinezi erau cu capsa pusă în urma controalelor financiare din ultimele 40 de zile. Evenimentul care a declanşat scandalul a fost amendarea unui chinez care a parcat neregulamentar în timp ce îşi aproviziona magazinul cu marfă. Cele 2 poliţiste care l-au văzut i-au luat carnetul şi i-au dat €40 amendă. După 2 ore jumate, vigilessele sunt abordate de soţia contravenientului care ţine în braţe fiica de 3 ani şi e însoţită de socri. Femeia vrea înapoi carnetul soţului. Se enervează, începe să ţipe, scapă copilul şi strânge în jur un grup de curioşi. Agentele hotăresc să o ducă la secţie pentru identificare. Chinezoaica se opune, loveşte poliţistele şi dă să fugă. Când se vede blocată, cheamă în ajutor tovarăşii întru comerţ care încep să arunce în caralii cu sticle şi tot ce le pica în mână. În scurt timp se văd steagurile Chinei (straniu, de parcă îşi afirmă independenţa judiciară) şi atacurile asupra maşinilor de poliţie se intensifică (parbrize sparte, uşi forţate şi poliţişti scoşi afară). În final 14 poliţişti au fost răniţi şi nici un chinez nu a fost împuşcat. Concluzia: Italia e din nou umilită. La doar câteva zile după filmările cu camera ascunsă în moscheile din Torino unde se vedeau manifeste Al-qaida şi se auzeau imamii predicând datoria musulmanului de a nu se integra în societatea occidentală, de a lupta cu necredincioşii, de a bate din când în când femeile (care oricum sunt animale lipsite de suflet) şi de a cinsti memoria martirilor care se aruncă în aer printre civili. Apropo, ştiţi cine finanţează terorismul islamic? În afară de phone-center-urile harapilor din centrul oraşului care plătesc chirii imense din telefonie VOIP şi western-union. E chiar Italia principalul sponsor, prin milioanele pe care le plăteşte pentru răscumpărarea ostaticilor din Irak şi Afganistan. Trebuie să avem un atentat în peninsulă ca să se trezească la realitate?

2 thoughts on “rant chinezo-musulman

  1. Ciudat… n-am invatat la Istoria religiilor ca islamul ar incuraga violenta domestica… sau este vorba de un curent extremist?

    Daca asa este in Italia, ma intreb cum sta treaba in UK si Suedia, unde sunt si mai multi arabi…

  2. vezi versetul 4.34 din Coran cu cele 3 traduceri:
    http://www.usc.edu/dept/MSA/quran/004.qmt.html#004.034

    Truth be told, sunt secte în Islam şi Coranul e suficient de ambiguu, plin de contradicţii şi scris într-o limbă îmbătrânită pentru a lăsa loc de interpretări. Sunt extremişti, moderaţi şi chiar reformatori printre musulmani, dar senzaţia mea e că extremiştii predomină iar moderaţii sunt cei ce trebuie să suporte regimuri laice ca în Turcia. Şi oricum, termenul “moderat” e relativ la ceilalţi musulmani, nu înseamnă că o turcoaică nu poate fi omorâtă în bătaie pe stradă pentru a spăla onoarea familiei…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.