the loser in the end

Ţin neapărat să documentez pentru posteritate o serie de evenimente importante pentru istoria Absurdistanului.

11.03.2007:
– după ce preşedintele a informat guvernul că va participa la şedinţa din data de 12, a primit o scrisoare de la primul ministru în care i se transmitea că prezenţa lui nu e necesară

12.03.2007:
– preşedintele ajunge la guvern, participă la şedinţă, vorbeşte cu miniştrii. Primul ministru nu zice nimic. După ce pleacă preşedintele, deschide gura şi zice “acum să începem şedinţa de guvern”.
– ca răspuns la intenţia preşedintelui de a organiza un referendum pentru votul uninominal, primul ministru amână alegerile parlamentare (oricum întârziate). O face printr-o hotărâre de guvern nesemnată de miniştrii internelor şi justiţiei care nu sunt de acord cu ea. Hotărârea ajunge totuşi la Monitorul Oficial.
– constituţia Absurdistanului păstrează cu sfinţenie principiul muncii în zadar, aşa că prevede consultarea Parlamentului înainte de organizarea unui referendum propus de preşedinte. Consultarea nu are nici o valoare. Parlamentarii încearcă întâi să amâne luarea unei decizii, după care se hotăresc să meargă la Curtea Constituţională pentru a “media” conflictul dintre poziţia irelevantă a parlamentului şi cea a preşedintelui.

3 thoughts on “the loser in the end

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.