Zatoichi

Zatoichi e pentru japonezi ceea ce James Bond e pentru restul lumii. Cu 26 de filme la activ, samuraiul orb e unul dintre cele mai iubite personaje, probabil din cauza actorului care l-a interpretat în primele 25 de filme – Shintaro Katsu. După o pauza de 15 ani, seria a fost reluată în 2003 de Takeshi Kitano care joacă în rolul principal şi regizează povestea clasică a eroului care curăţă un sat de infractori. Ciudată pentru genul abordat este apariţia unei trupe de step care mai destinde atmosfera si nu sare calul până în secvenţa finală (WTF, people !?!?! doar nu e musical…). Secvenţele de luptă sunt multe şi bune însă flash-backurile nu au nici un fel de introducere fiind sursă de confuzie. Cu un montaj decent ar putea rula cu succes pe marile ecrane occidentale. Până atunci, poate să ruleze liniştit pe micile noastre ecrane de monitor.

3 thoughts on “Zatoichi

  1. Mda, Zatoichi este un film bun. Cred ca daca ar fi sa exprime in cuvinte ce vrea filmul asta sa evoce, ar fi doar 2 cuvinte: Tacerea perfectiunii
    Iar explicatia bla bla in multe cuvinte ar fi ca perfectiunea (fie ea atinsa in arte martiale), nu poate fi intimpinata decat prin tacere ca expresie respectului.

    PS. Am vazut de curand un film politist atat de bun incat de la “Celular” (http://imdb.com/title/tt0337921/) incoace n-am mai vazut un film politist asa bun. Ii zice “Deja Vu” (http://imdb.com/title/tt0453467/).

  2. Zatoichi este prea tare ca gen ,pentru practicantii de arte martiale si mai ales Kendo este miere pe paine,un pic tras de par …orbul Zato taie 30 de insi fara sa isi ia o lama, in fine este o capodopera mai ales seria din ”64 :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.